Du behöver
- 425 g strimlad rabarber
- 1 ¾ dl vatten
- 2 ½ dl strösocker
- 1 ½ stor citron, rivet skal
- 5 äggulor
- 1 ¾ dl florsocker
- 425 g mascarpone
- 3–4 dl starkt earl grey-te
- ca 35 savoyardikex
- Till servering
- Rabarber
- 50 g vit choklad
Gör så här
1
Koka upp strimlade rabarber, vatten och socker i en kastrull och låt sjuda cirka 10 minuter eller tills rabarbern kokat mjuk. Rör ner citronskal, ställ kastrullen åt sidan och låt svalna.
2
Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt. Tillsätt mascarpone och vispa till en slät smet.
3
Brygg ett riktigt starkt te och låt svalna. Varva mascarponesmet, rabarberkompott och kex som hastigt doppas i det starka teet i en form. Avsluta med ett lager mascarponesmet, täck med plastfilm och låt stå i kylskåp i 6–8 timmar, gärna längre.
4
Riv vit choklad över tiramisun strax före servering och dekorera eventuellt med rabarbertrådar som du får genom att skala rabarbern med en potatisskalare.
Tips! Gör gärna tiramisun redan dagen före så kommer den att bli extra saftiga och god.