Du behöver

  • 425 g strimlad rabarber
  • 1 ¾ dl vatten
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 ½ stor citron, rivet skal
  • 5 äggulor
  • 1 ¾ dl florsocker
  • 425 g mascarpone
  • 3–4 dl starkt earl grey-te
  • ca 35 savoyardikex
  • Till servering
  • Rabarber
  • 50 g vit choklad

Gör så här

1
Koka upp strimlade rabarber, vatten och socker i en kastrull och låt sjuda cirka 10 minuter eller tills rabarbern kokat mjuk. Rör ner citronskal, ställ kastrullen åt sidan och låt svalna.

2
Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt. Tillsätt mascarpone och vispa till en slät smet.

3
Brygg ett riktigt starkt te och låt svalna. Varva mascarponesmet, rabarberkompott och kex som hastigt doppas i det starka teet i en form. Avsluta med ett lager mascarponesmet, täck med plastfilm och låt stå i kylskåp i 6–8 timmar, gärna längre.

4
Riv vit choklad över tiramisun strax före servering och dekorera eventuellt med rabarbertrådar som du får genom att skala rabarbern med en potatisskalare.


Kommentar:
Tips! Gör gärna tiramisun redan dagen före så kommer den att bli extra saftiga och god.