Röding med nässelpesto

Du behöver 2 urtagna rödingar eller regnbågsforeller salt och svartpeppar 3 dl nässelpesto, ca grillfolie Gör så här 1 Skölj fisken och låt den torka....

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 urtagna rödingar eller regnbågsforeller
  • salt och svartpeppar
  • 3 dl nässelpesto, ca
  • grillfolie

Gör så här

1
Skölj fisken och låt den torka. Krydda med salt och svartpeppar och fyll den urtagna bukhålan med peston. (Får du inte rum med så mycket pesto tar du bara mindre mängd.)

2
Lägg fisken på grillfolie och vik samman allt till ett tättslutande foliepaket. Grilla över het glöd i 25–30 minuter, gärna under lock, eller tills fisken är helt genomlagad.

3
Kontrollera genom att öppna foliepaketet försiktigt och peta i köttet (där det är som tjockast), det ska flika sig fint. Servera fisken varm.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top