Du behöver
- 100 g smör
- 1 dl mjölk
- 2 st ägg
- 2 dl socker
- 3 dl mjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1.5 dl mandel hackad
- 3 dl frysta hallon
- 0.5 dl florsocker
- grädde lättvispad
Gör så här
1
Smält smör och blanda med mjölk. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner smör och mjölk.
2
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel, men spara 1/2 dl mandel till garnering.
3
Vänd de frysta hallonen i florsocker och blanda sedan ner dem i mjölet. Rör ner mjöl i äggsmeten och rör till en jämn smet.
4
Häll i smord muffinsplåt eller muffinsformar. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen 10 – 15 minuter tills muffinsarna är torra i mitten, prova med en sticka.
5
Låt muffinsarna svalna en stund innan de försiktigt vänds ur formarna. Hjälp eventuellt till med en matkniv. Servera med en klick vispad grädde och toppa med resten av den hackade mandeln.