Du behöver
- 800 g potatis
- 500 g lax skinn- och benfri
- 1 st ägg
- 2 msk dill finhackad
- 2 msk gräslök finskuren
- 1 tsk salt
- peppar
- 1 dl ströbröd
- 0.5 st gurka
- 2 dl turkisk yoghurt
- salt och peppar
Till servering
blandad sallad
citronklyftor
Gör så här
1
Koka potatisen i saltat vatten.
2
Skär laxen i bitar och lägg i matberedare med knivarna monterade. Tillsätt ägg, dill, gräslök salt och ta några tag med vitpepparkvarnen. Pulsmixa, men inte för länge. Forma 8 – 12 biffar och vänd i ströbrödet på en tallrik (smeten är ganska lös men håller ihop bra i pannan). Stek laxbiffarna i olja på medelvärme cirka 2 – 3 minuter per sida.
3
Riv gurkan, krama ur vätskan noga och blanda rivet med yoghurten, smaka av med salt och peppar.
4
Servera med nykokt potatis, gurkyoghurt, blandad sallad och citronklyftor.