Laxbiff med gurkyoghurt

Du behöver 800 g potatis 500 g lax skinn- och benfri 1 st ägg 2 msk dill finhackad 2 msk gräslök finskuren 1 tsk salt...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g potatis
  • 500 g lax skinn- och benfri
  • 1 st ägg
  • 2 msk dill finhackad
  • 2 msk gräslök finskuren
  • 1 tsk salt
  • peppar
  • 1 dl ströbröd
  • 0.5 st gurka
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • salt och peppar

Till servering

blandad sallad
citronklyftor

Gör så här

1
Koka potatisen i saltat vatten.

2
Skär laxen i bitar och lägg i matberedare med knivarna monterade. Tillsätt ägg, dill, gräslök salt och ta några tag med vitpepparkvarnen. Pulsmixa, men inte för länge. Forma 8 – 12 biffar och vänd i ströbrödet på en tallrik (smeten är ganska lös men håller ihop bra i pannan). Stek laxbiffarna i olja på medelvärme cirka 2 – 3 minuter per sida.

3
Riv gurkan, krama ur vätskan noga och blanda rivet med yoghurten, smaka av med salt och peppar.

4
Servera med nykokt potatis, gurkyoghurt, blandad sallad och citronklyftor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top