Du behöver
- 2 dl quinoa
- 2 st avokado
- 0.75 dl olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 msk citronsaft
- 2 tsk dijonsenap
- salt
- peppar
- 2 st grapefrukt gärna blod
- 100 g salladsblad blandade
- 400 g skalade räkor ca 1 kg oskalade
- 3 st salladslökar skivade
Gör så här
1
Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen, kom
2
ihåg att skölja den innan så att den inte smakar beskt. Låt svalna efter kokning
3
Dela och kärna ur avokadorna och gröp ur dem ner i en kanna, tillsätt olivolja, vinäger, citronsaft och dijonsenap och stavmixa tills det är helt slätt och krämigt. Smaka av med salt och peppar.
4
Skär skalet och de vita hinnorna av grapefrukterna och skär
5
ut hinnfria klyftor ner i en skål.
6
Lägg upp quinoa, salladsblad, räkor och grapefiléer i fyra tallrikar, toppa med avokadodressing och salladslök.