Du behöver

  • 2 dl quinoa
  • 2 st avokado
  • 0.75 dl olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk citronsaft
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt
  • peppar
  • 2 st grapefrukt gärna blod
  • 100 g salladsblad blandade
  • 400 g skalade räkor ca 1 kg oskalade
  • 3 st salladslökar skivade

Gör så här

1
Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen, kom

2
ihåg att skölja den innan så att den inte smakar beskt. Låt svalna efter kokning

3
Dela och kärna ur avokadorna och gröp ur dem ner i en kanna, tillsätt olivolja, vinäger, citronsaft och dijonsenap och stavmixa tills det är helt slätt och krämigt. Smaka av med salt och peppar.

4
Skär skalet och de vita hinnorna av grapefrukterna och skär

5
ut hinnfria klyftor ner i en skål.

6
Lägg upp quinoa, salladsblad, räkor och grapefiléer i fyra tallrikar, toppa med avokadodressing och salladslök.