Du behöver
- 1/2 dl ströbröd
- 1 msk kycklingfond
- 1/2 dl vispgrädde
- 1 gul lök
- 350 g kycklingfärs
- 1/2 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- ca 1 dl vetemjöl
- 1 msk kycklingfond
- smör och olja till stekning
- Gurk- och äppeltsatsiki
- 1/2 gurka
- 1 äpple
- 2 dl grekisk yoghurt
- salt, peppar
- Till servering
- Minitortilla, pita- eller tunnbröd
- skivad tomat
- gurkstavar
Gör så här
1
Lägg ströbröd, fond och grädde i en bunke. Rör om och låt svälla i cirka två minuter. Skala och riv löken fint på rivjärn, krama ur den lätt och tillsätt i ströbrödsblandningen.
2
Tillsätt kycklingfärs, salt och peppar. Blanda ihop till en jämn smet. Rulla till bollar, cirka 25 stycken, och rulla dem i vetemjöl. Skaka av dem lätt. Koka upp 1 1/2 liter vatten med fond i en vid kastrull. Sjud bollarna i cirka fyra minuter tills de är genomkokta. Ta upp dem och låt rinna av på hushållspapper. Hit går det bra att förbereda.
3
Stek bollarna i smör och olja i en panna på hög värme i en till två minuter tills de har fått fin färg. Servera i bröd med tillbehören.
4
Gurk- och äppeltsatsiki Riv gurka och äpple grovt på rivjärn. Krama ur väl och rör ihop med yoghurt. Smaka av med salt och peppar.