Du behöver
- marinad
- 1 dl rött vin
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 0.5 dl soja mörk
- 0.5 dl rapsolja
- 1 msk flytande honung
- 1 tsk salt
- svartpeppar 7 tag med svartpepparkvarnen
- 4 st kycklingfiléer (cirka 800 g)
- grillspett blötlagda
Gör så här
1
Rör ihop vin, vitlök, soja, olja, honung, salt och peppar till marinaden. Torka av kycklingen med hushållspapper och putsa den om det behövs. Skär långa 3 cm breda strimlor av kycklingen och lägg i marinaden i minst 30 minuter.
2
Ta upp kycklingstrimlorna och låt dem rinna av. Trä upp på spetten.
3
Grilla kycklingspetten runtom tills kycklingen blivit genomlagad.
4
Servera spetten med grillbröd, sallad och en klick gräddfil med curry och äppelmos.