Du behöver
- 1 gul lök
- 1 stor vitlöksklyfta
- 1/2 zucchini
- olivolja till stekning
- 1/2 msk hel spiskummin
- 1/2 tsk paprikapulver
- 2 krm kajennpeppar
- 500 g lammfärs
- salt, svartpeppar
- 2 msk tomatpuré
- 1/2 dl vatten
- 1 dl pimientooliver
- 100 g fetaost
- 2 långa baguetter,
- eller fyra kortare
- salt och peppar
Gör så här
1
Skala och finhacka lök och vitlök. Riv zucchinin grovt. Fräs grönsakerna i olivolja. Krydda med spiskummin, paprikapulver och kajenn. Häll över i en skål så länge.
2
Bryn lammfärsen i samma panna. Salta och peppra. Tillsätt grönsaksfräs, tomatpuré, vatten och oliver. Låt puttra ihop i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
3
Bryt ner fetaosten i små bitar.
4
Skär bort översidan på baguetterna som ett långt lock. Gröp ur inkråmet. Fyll väl med färsen. Lägg på locket och klä in väl i folie.
5
Lägg baguetterna svalt till nästa dag eller i minst fyra timmar.