Lammfärsbaguette med oliver

Du behöver 1 gul lök 1 stor vitlöksklyfta 1/2 zucchini olivolja till stekning 1/2 msk hel spiskummin 1/2 tsk paprikapulver 2 krm kajennpeppar 500 g...

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1/2 zucchini
  • olivolja till stekning
  • 1/2 msk hel spiskummin
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 2 krm kajennpeppar
  • 500 g lammfärs
  • salt, svartpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1/2 dl vatten
  • 1 dl pimientooliver
  • 100 g fetaost
  • 2 långa baguetter,
  • eller fyra kortare
  • salt och peppar

Gör så här

1
Skala och finhacka lök och vitlök. Riv zucchinin grovt. Fräs grönsakerna i olivolja. Krydda med spiskummin, paprikapulver och kajenn. Häll över i en skål så länge.

2
Bryn lammfärsen i samma panna. Salta och peppra. Tillsätt grönsaksfräs, tomatpuré, vatten och oliver. Låt puttra ihop i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna.

3
Bryt ner fetaosten i små bitar.

4
Skär bort översidan på baguetterna som ett långt lock. Gröp ur inkråmet. Fyll väl med färsen. Lägg på locket och klä in väl i folie.

5
Lägg baguetterna svalt till nästa dag eller i minst fyra timmar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top