Tsatsiki med gräslök

Du behöver 1.5 st gurka 1 tsk salt 1 dl turkisk yoghurt 0.5 dl majonnäs 1 msk olivolja 0.5 dl gräslök finhackad Gör så här...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1.5 st gurka
  • 1 tsk salt
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 dl gräslök finhackad

Gör så här

1
Riv gurkan grovt och blanda med salt. Ställ i ett durkslag och låt rinna av i 15 minuter.

2
Blanda yoghurt, majonnäs och olivolja. Rör ned gurka och gräslök i yoghurten. Låt stå en stund så att smakerna blandas.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top