Chilikryddad karré med grillad tomat

Du behöver 4 skiva fläskkarré Kryddrub: 1 msk svartpeppar nymalen 2 tsk chiliflakes 2 tsk timjan 2 tsk råsocker 1 tsk korianderfrön (eller malen koriander)...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 skiva fläskkarré

Kryddrub:

1 msk svartpeppar nymalen
2 tsk chiliflakes
2 tsk timjan
2 tsk råsocker
1 tsk korianderfrön (eller malen koriander)
1 msk flingsalt

Tomater:

2.5 st tomater
1 dl hackade örter (t ex basilika, persilja och timjan eller oregano)
100 g fetaost fint smulad
svartpeppar nymalen

Potatisspett:

14 st färskpotatisar små kokta
olivolja
träspett blötlagda
salt

Tillbehör:

rucolasallad
Medelhavsyoghurt

Gör så här

1
Karré:

2
Lägg upp fläskkarréskivorna på en skärbräda. Blanda kryddorna till rubben och klappa in dem i köttet på båda sidor, låt ligga 20–30 minuter. Grilla dem cirka 5 minuter på varje sida, men var försiktig så de inte bränns.

3
Tomater:

4
Dela tomaterna tvärs över, blanda örter, ost och lite nymalen svartpeppar. Lägg tomaterna på grillen med snittytan nedåt i 1 1/2 minut. Vänd dem och lägg på ost- örtblandningen. Låt ligga på grillen så osten blir mjuk och smältig, tar 1–2 minuter.

5
Potatisspett:

6
Vänd potatisen i olivolja och trä upp på spett. Grilla dem varma och till fin färg. Servera till karrén, tomaterna och med rucola samt en klick yoghurt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top