Färskpotatis med smör och salt

Du behöver 3 st dillstjälkar grova 20 st potatis små, färska vatten salt smör flingsalt Gör så här 1 Skilj av och spara dillvipporna. Bryt...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 st dillstjälkar grova
  • 20 st potatis små, färska
  • vatten salt
  • smör flingsalt

Gör så här

1
Skilj av och spara dillvipporna. Bryt stjälkarna lite.

2
Skölj potatisarna, skrubba bort skalet om du vill. Lägg dem i kastrull och mät upp vatten så det just täcker. Ta upp potatisarna och salta vattnet, 1 tsk salt per 5 dl vatten. Lägg i dillstjälkarna och koka upp vattnet under lock.

3
Lägg potatisarna i kokande vatten och koka dem mjuka, 6–10 minuter, känn efter med sticka. Slå bort vattnet och ställ kastrullen utan lock på avstängd spisplatta så restvatten får ånga av. Klipp dillvippor över och servera med smör och flingsalt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top