Du behöver
- 700 g kycklinglårfilé i bitar
- marinad
- 2 dl vitt vin
- 0.75 dl rödvinsvinäger
- 0.5 dl olivolja
- 1.5 dl farinsocker
- 2.5 st pressade vitlöksklyftor
- 2 dl katrinplommon kärnfria
- 0.75 dl kapris och lite av lagen
- 1 dl oliver gröna kärnfria
- 3 msk oregano
- 6 st lagerblad
- salt och svartpeppar efter smak
- persilja ev att strö över
Gör så här
1
Lägg kycklingbitarna i en ugnsfast form med höga kanter. Häll över den väl blandade marinaden och låt stå övertäckt i kylskåp över natten.
2
Sätt ugnen på 175 grader. Tillaga kycklingen i formen cirka
3
1 1/2 timme. Ös lite då och då. Den svaga värmen gör kycklingen mör och god.
4
Servera kycklingen med ris och en grönsallad och strö gärna lite hackad persilja över.
5
Kycklingen kan också serveras ljummen som del av en buffé. I stället för ris har man då sallad och nybakat bröd till.
Detta är ett läsarrecept Ann-Kristin Rosander Forsselius, Lidingö. Receptet är provlagat av Icakuriren.