Du behöver

  • 700 g kycklinglårfilé i bitar
  • marinad
  • 2 dl vitt vin
  • 0.75 dl rödvinsvinäger
  • 0.5 dl olivolja
  • 1.5 dl farinsocker
  • 2.5 st pressade vitlöksklyftor
  • 2 dl katrinplommon kärnfria
  • 0.75 dl kapris och lite av lagen
  • 1 dl oliver gröna kärnfria
  • 3 msk oregano
  • 6 st lagerblad
  • salt och svartpeppar efter smak
  • persilja ev att strö över

Gör så här

1
Lägg kycklingbitarna i en ugnsfast form med höga kanter. Häll över den väl blandade marinaden och låt stå övertäckt i kylskåp över natten.

2
Sätt ugnen på 175 grader. Tillaga kycklingen i formen cirka

3
1 1/2 timme. Ös lite då och då. Den svaga värmen gör kycklingen mör och god.

4
Servera kycklingen med ris och en grönsallad och strö gärna lite hackad persilja över.

5
Kycklingen kan också serveras ljummen som del av en buffé. I stället för ris har man då sallad och nybakat bröd till.


Kommentar:
Detta är ett läsarrecept Ann-Kristin Rosander Forsselius, Lidingö. Receptet är provlagat av Icakuriren.