Du behöver
- 500 g kycklinglårfilé
- 1 dl mango chutney, gärna stark
- 1 stor vitlöksklyfta
- 2 1/2 dl quinoa
- 1 fänkål
- 3 salladslökar
- 1 msk olivolja
- saften av 1/2 citron
- 1 dl lätt creme fraiche
- salt och peppar
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader. Halvera kycklinglårfiléerna och putsa dem från fett. Vänd runt kycklingen med mango chutney i en smord, ugnssäker form. Pressa i vitlök. Salta och peppra.
2
Skölj och koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.
3
Skiva fänkålen så tunt som möjligt, gärna med mandolin eller osthyvel. Skiva löken.
4
Ugnsbaka kycklingen i cirka 15 minuter tills den är genomstekt.
5
Rör ner fänkål, lök, olja och citronsaft i den varma quinoan. Smaka av med salt och peppar.
6
Ta upp kycklingen ur formen. Vispa ur formen med creme fraiche och 1/2 dl vatten. Värm gärna såsen. Servera kycklingen med quinoa och skysås.