Lammspett med blomkålssallad

Du behöver 400 g lammkött, exempelvis från steken 4 blötlagda bambuspett eller grillspett 1 blomkålshuvud (cirka 1 kg) 1 gul lök (100 g), fint skivad...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g lammkött, exempelvis från steken
  • 4 blötlagda bambuspett eller grillspett
  • 1 blomkålshuvud (cirka 1 kg)
  • 1 gul lök (100 g), fint skivad
  • 1 dl blåbär
  • 1 dl färsk rosmarin
  • saft av 1/2 citron (2 msk)
  • 1/2 dl olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

1
Skär köttet i tärningar på cirka 3 centimeter. Fördela köttet på spetten, salta och peppra.

2
Ta bort stocken på blomkålen och skär blomkålen i mindre bitar. Koka bitarna i saltat vatten 3–4 minuter. Slå bort vattnet. Blanda blomkålen med lök, blåbär, rosmarin, citronsaft, olja, salt och peppar. Stek eller grilla lammspetten runt om cirka 2 minuter på varje

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top