Räktoast från Vietnam

Du behöver Dippsås 1/2 dl strösocker 1 dl kokhett vatten 1/2 dl fisksås 1–1 1/2 lime, saften 1 röd chili, hackad med kärnor 2 klyftor...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • Dippsås
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 dl kokhett vatten
  • 1/2 dl fisksås
  • 1–1 1/2 lime, saften
  • 1 röd chili, hackad med kärnor
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 1/2 kruka koriander, bladen, hackade
  • Räktoast
  • 175 g räkor utan skal
  • 125 g finmalen fläskfärs
  • 1 tsk strösocker
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, pressade eller rivna
  • 1 msk fisksås
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 ägg
  • 8 skivor rostbröd
  • 2 tsk sesamfrön
  • jordnötsolja till stekning

Gör så här

1
Börja med dippsåsen. Blanda socker och hett vatten i en skål tills det löst sig. Tillsätt fisksås, limesaft, chili, vitlök och koriander. Rör om.

2
Räktoast Hacka räkorna grovt och blanda dem i en skål med färs, socker, schalottenlök, vitlök, fisksås, ingefära och ägg.

3
Kantskär brödskivorna och bred ut färsen 1/2–1 centimeter tjockt på dem. Strö över sesamfrö.

4
Hetta upp cirka en centimeter jordnötsolja i en stekpanna och stek bröden några i taget med brödsidan nedåt i cirka 3 minuter eller tills de är gyllene.

5
Vänd sedan och stek på färssidan i en halv minut. Ta upp, låt rinna av på hushållspapper och skär sedan varje toast i fyra bitar. Servera med dippsåsen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top