Du behöver
- Dippsås
- 1/2 dl strösocker
- 1 dl kokhett vatten
- 1/2 dl fisksås
- 1–1 1/2 lime, saften
- 1 röd chili, hackad med kärnor
- 2 klyftor vitlök, hackade
- 1/2 kruka koriander, bladen, hackade
- Räktoast
- 175 g räkor utan skal
- 125 g finmalen fläskfärs
- 1 tsk strösocker
- 1 schalottenlök, finhackad
- 2 klyftor vitlök, pressade eller rivna
- 1 msk fisksås
- 1 tsk riven ingefära
- 1 ägg
- 8 skivor rostbröd
- 2 tsk sesamfrön
- jordnötsolja till stekning
Gör så här
1
Börja med dippsåsen. Blanda socker och hett vatten i en skål tills det löst sig. Tillsätt fisksås, limesaft, chili, vitlök och koriander. Rör om.
2
Räktoast Hacka räkorna grovt och blanda dem i en skål med färs, socker, schalottenlök, vitlök, fisksås, ingefära och ägg.
3
Kantskär brödskivorna och bred ut färsen 1/2–1 centimeter tjockt på dem. Strö över sesamfrö.
4
Hetta upp cirka en centimeter jordnötsolja i en stekpanna och stek bröden några i taget med brödsidan nedåt i cirka 3 minuter eller tills de är gyllene.
5
Vänd sedan och stek på färssidan i en halv minut. Ta upp, låt rinna av på hushållspapper och skär sedan varje toast i fyra bitar. Servera med dippsåsen.