Du behöver
- 4 st ägg
- 6 dl socker
- 400 g smält smör
- 3 dl mjölk
- 7 dl mjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2.5 dl mandel (ca 100 g) mald
- 3 st bittermandel malda
Glasyr
4.5 dl florsocker
4 tsk vatten
Gör så här
1
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör och mjölk i smeten. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel och rör ner i smeten. Bred ut i långpanna (cirka 35 x 43 centimeter) med bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i cirka 25 minuter (mindre form ger något längre gräddningstid). Låt svalna och skär i rutor. Sikta florsockret och blanda glasyren. Den ska vara ganska trögflytande, tillsätt vatten vid behov. Bred på glasyren och låt stelna före servering.
2
Rutorna kan frysas. Vänta då med glasyren tills de har tinat.
Detta är ett läsarrecept av Sandra Sjöberg i Boxholm. Receptet är provlagat av Icakuriren.