Adrians senapssill

Du behöver 1 st äggula 1 tsk vitvinsvinäger 1 tsk honung 4 tsk dijonsenap 4 tsk senap grovkornig 2 dl rapsolja salt, svartpeppar 1 dl...

Tillagningstid: 10 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 st äggula
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk honung
  • 4 tsk dijonsenap
  • 4 tsk senap grovkornig
  • 2 dl rapsolja
  • salt, svartpeppar
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 st burk 5-minuterssill (450 g)

Gör så här

1
Vispa ihop ägg, vinäger, honung och senapssorterna med elvisp. Tillsätt rapsoljan lite i taget under vispning till en majonnäs.

2
Salta och peppra lätt.

3
Blanda majonnäsen med creme fraiche och vänd till sist ned sillen skuren i munsbitar.

4
Låt stå över natten så att smakerna blandas.

5
Sillen klarar sig cirka 5 dagar i kylskåp.


Kommentar:
Detta är ett av redaktionens bästa midsommarrecept från nr 25-27/2013. Det här receptet har Camilla Sarling bidragit med.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top