Gunnels knäckebröd

Du behöver 4 dl havregryn 4 dl grahamsmjöl 4 dl frön t ex malda linfrön, sesamfrön eller solrosfrön 1 tsk salt 7 dl vatten Gör...

Tillagningstid: 70 minuter
3 portioner

Du behöver

  • 4 dl havregryn
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 4 dl frön t ex malda linfrön, sesamfrön eller solrosfrön
  • 1 tsk salt
  • 7 dl vatten

Gör så här

1
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser och rör sedan i vattnet till en lös smet.

2
Förbered tre plåtar genom att pensla med olja och strö på lite mjöl eller lägg på bakplåtspapper. Bred ut smeten tunt på plåtarna, det går bra med en bred smörkniv.

3
Sporra rutor i degen innan du sätter in plåtarna.

4
Grädda mitt i ugnen i 50 minuter. Har du varmluftsugn kan du baka alla tre plåtarna på en gång.

5
Låt kallna och bryt i bitar. Förvara knäckebrödet torrt.


Kommentar:
Detta är ett läsarrecept av Gunnel Lindgren i Linköping. Receptet är provlagat av Icakuriren redaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top