Du behöver
- 4 dl havregryn
- 4 dl grahamsmjöl
- 4 dl frön t ex malda linfrön, sesamfrön eller solrosfrön
- 1 tsk salt
- 7 dl vatten
Gör så här
1
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser och rör sedan i vattnet till en lös smet.
2
Förbered tre plåtar genom att pensla med olja och strö på lite mjöl eller lägg på bakplåtspapper. Bred ut smeten tunt på plåtarna, det går bra med en bred smörkniv.
3
Sporra rutor i degen innan du sätter in plåtarna.
4
Grädda mitt i ugnen i 50 minuter. Har du varmluftsugn kan du baka alla tre plåtarna på en gång.
5
Låt kallna och bryt i bitar. Förvara knäckebrödet torrt.
Detta är ett läsarrecept av Gunnel Lindgren i Linköping. Receptet är provlagat av Icakuriren redaktion.