Munsbit med ost, tryffel och gulbeta

Du behöver 2 gulbetor (polka- eller rödbetor går också bra) 1 kruka färsk mejram 1 paket (100 g) färskost av philadelphiatyp ca 1/2 tsk vit...

Tillagningstid: 20 minuter
20 portioner

Du behöver

  • 2 gulbetor (polka- eller rödbetor går också bra)
  • 1 kruka färsk mejram
  • 1 paket (100 g) färskost av philadelphiatyp
  • ca 1/2 tsk vit tryffelolja (smaka av)
  • 1 paket finn crisp
  • olivolja
  • flingsalt, nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Koka betorna 30–40 minuter och låt svalna. Plocka bladen av en halv kruka mejram, hacka och blanda med ost och tryffelolja. Bryt brödet i bitar om cirka 4 centimeter och bred på ostsmeten i ett halvcentimetertjockt lager. Skiva betorna tunt och lägg på en skiva per bröd. Ringla över lite olivolja, salta, peppra och garnera med några blad färsk mejram.

2
Obs! Smaka dig fram med tryffeloljan, tryffelsmaken kan ta över helt.


Kommentar:
Detta är ett av redaktionens bästa midsommarrecept från nr 25-27/2013. Det här receptet har Mathias Gurestam bidragit med.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top