Du behöver
- 2 gulbetor (polka- eller rödbetor går också bra)
- 1 kruka färsk mejram
- 1 paket (100 g) färskost av philadelphiatyp
- ca 1/2 tsk vit tryffelolja (smaka av)
- 1 paket finn crisp
- olivolja
- flingsalt, nymalen svartpeppar
Gör så här
1
Koka betorna 30–40 minuter och låt svalna. Plocka bladen av en halv kruka mejram, hacka och blanda med ost och tryffelolja. Bryt brödet i bitar om cirka 4 centimeter och bred på ostsmeten i ett halvcentimetertjockt lager. Skiva betorna tunt och lägg på en skiva per bröd. Ringla över lite olivolja, salta, peppra och garnera med några blad färsk mejram.
2
Obs! Smaka dig fram med tryffeloljan, tryffelsmaken kan ta över helt.
Detta är ett av redaktionens bästa midsommarrecept från nr 25-27/2013. Det här receptet har Mathias Gurestam bidragit med.