Pressgurka

Du behöver Rör ihop lagen av ättiksprit, socker, salt och peppar i en stor glasburk med lock. Tillsätt persilja. Hyvla ner gurkan med skal tunt,...

Tillagningstid: 5 minuter
1 portion

Du behöver

  • Rör ihop lagen av ättiksprit, socker, salt och peppar i en stor glasburk med lock.
  • Tillsätt persilja. Hyvla ner gurkan med skal tunt, med mandolin eller osthyvel.
  • Låt stå minst en timme, vänd burken då och då.
  • Tips Mängden ättikssprit kan verka stor men gurkan saftar sig och späder ut koncentrationen.

Gör så här

1
2 msk ättikssprit (12 %)

2
1 msk socker

3
1 tsk salt

4
1 krm vitpeppar

5
1 dl hackad persilja

6
1 slanggurka, sköljd


Kommentar:
Detta är ett av redaktionens bästa midsommarrecept från nr 25-27/2013. Det här receptet har Lotta Palmelius bidragit med.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top