Sommartårta

Du behöver 3 st ägg 1.5 dl strösocker 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 0.5 dl mjölk strösocker till bakplåtspappret 3.5 dl vispgrädde 1 l...

Tillagningstid: 45 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl mjölk
  • strösocker till bakplåtspappret
  • 3.5 dl vispgrädde
  • 1 l jordgubbar färska

Gör så här

1
Klä en långpanna, 30?x?40 cm med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ned i smeten. Vänd in det med en slickepott. Rör i mjölken. Bred ut smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i cirka 5 minuter tills kakan fått fin färg. Ta ut ur ugnen och stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra försiktigt av det första bakplåtspappret. Det går lättare om man penslar lite kallt vatten på pappret. Låt kakan svalna helt.

2
Hacka hälften av jordgubbarna, blanda med 2 msk socker och låt stå i 10 minuter så de saftar sig lite. Vispa grädden.

3
Bred ut jordgubbarna och därefter 1/3 av grädden på kakan och rulla försiktigt ihop till en rulle med skarven nedåt. Hit kan du förbereda. Bred resten av grädden utanpå rulltårtan och dekorera generöst med jordgubbar.


Kommentar:
Detta är ett av redaktionens bästa midsommarrecept från nr 25-27/2013. Det här receptet har Vivianne Ahlbin bidragit med.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top