Du behöver
- Ca 900 g Kronfågel kycklingfilé
- 1 1/2 dl kött/grönsaksbuljong av fond el. tärning
- 5 dl kokosmjölk
- Saft från 1 lime Grön chilipasta
- 4-5 hackade gröna chilifrukter utan kärnor
- 1 kruka koriander (gillar man inte koriander ersätt med en annan färsk krydda)
- 2 stjälkar tunt skivade citrongräs
- Ca 3 cm riven ingefära
- 4 skivade salladslökar
- 3 vitlöksklyfor
Gör så här
Lägg alla ingredienserna till chilipastan i en matberedare och kör till en slät massa. Dela kycklingfiléerna i 2-3 delar. Bryn dem runt om i het stekpanna, krydda med salt och peppar. Tillsätt kryddpastan och fräs samman i någon minut. Lägg över kycklingen i en form. Häll på buljong, kokosmjölken i pannan och låt koka upp. Smaksätt med lime, salt och peppar. Häll över i formen och sätt in i 200° C ca 15 minuter. Strö över hackad koriander. Servera kokt valfritt ris till. Smaklig måltid