Kryddgod kyckling

Du behöver Ca 900 g Kronfågel kycklingfilé 1 1/2 dl kött/grönsaksbuljong av fond el. tärning 5 dl kokosmjölk Saft från 1 lime Grön chilipasta 4-5...

Tillagningstid: 40 minuter
0 portioner

Du behöver

  • Ca 900 g Kronfågel kycklingfilé
  • 1 1/2 dl kött/grönsaksbuljong av fond el. tärning
  • 5 dl kokosmjölk
  • Saft från 1 lime Grön chilipasta
  • 4-5 hackade gröna chilifrukter utan kärnor
  • 1 kruka koriander (gillar man inte koriander ersätt med en annan färsk krydda)
  • 2 stjälkar tunt skivade citrongräs
  • Ca 3 cm riven ingefära
  • 4 skivade salladslökar
  • 3 vitlöksklyfor

Gör så här

Lägg alla ingredienserna till chilipastan i en matberedare och kör till en slät massa. Dela kycklingfiléerna i 2-3 delar. Bryn dem runt om i het stekpanna, krydda med salt och peppar. Tillsätt kryddpastan och fräs samman i någon minut. Lägg över kycklingen i en form. Häll på buljong, kokosmjölken i pannan och låt koka upp. Smaksätt med lime, salt och peppar. Häll över i formen och sätt in i 200° C ca 15 minuter. Strö över hackad koriander. Servera kokt valfritt ris till. Smaklig måltid

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top