Du behöver
- 500 g kycklinglårfilé
- olja att steka i
- salt
- nymalen svartpeppar
- 8–12 skivor grovt surdegsbröd
- 2 huvuden grönsallad
- 2 dl turkisk yoghurt
- 2 msk senap, gärna dijon
Gör så här
1
Skär kycklingen i munsbitar och stek i olja. Salta och peppra. Rosta brödet.
2
Skölj salladen och låt den rinna av ordentligt.
3
Klicka ut yoghurt på alla brödskivor, klicka på senap och bred ut i yoghurten med baksidan av en sked.
4
Lägg salladsblad på yoghurten och kyckling på hälften av bröden. Lägg övriga brödskivor ovanpå kycklingen som lock. Stick gärna i en avbruten grillpinne för att smörgåsen ska hålla sig fin till serveringen.
Näringsvärde: Kcal 452, Fett 22 g, Kolhydrater 32 g, Fibrer 3 g.