Kycklingsmörgås med senapsyoughurt

Du behöver 500 g kycklinglårfilé olja att steka i salt nymalen svartpeppar 8–12 skivor grovt surdegsbröd 2 huvuden grönsallad 2 dl turkisk yoghurt 2 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kycklinglårfilé
  • olja att steka i
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 8–12 skivor grovt surdegsbröd
  • 2 huvuden grönsallad
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk senap, gärna dijon

Gör så här

1
Skär kycklingen i munsbitar och stek i olja. Salta och peppra. Rosta brödet.

2
Skölj salladen och låt den rinna av ordentligt.

3
Klicka ut yoghurt på alla brödskivor, klicka på senap och bred ut i yoghurten med baksidan av en sked.

4
Lägg salladsblad på yoghurten och kyckling på hälften av bröden. Lägg övriga brödskivor ovanpå kycklingen som lock. Stick gärna i en avbruten grillpinne för att smörgåsen ska hålla sig fin till serveringen.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 452, Fett 22 g, Kolhydrater 32 g, Fibrer 3 g.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top