Risplättar

Du behöver 500 g risgrynsgröt gärna ur ”plastkorv” 2 st ägg 2 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker smör att steka i Gör så här 1...

Tillagningstid: 15 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 500 g risgrynsgröt gärna ur ”plastkorv”
  • 2 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • smör att steka i

Gör så här

1
Rör ihop risgrynsgröten med ägg, vetemjöl och vaniljsocker till en tjock smet.

2
Grädda stora plättar i smör i en stekpanna.

3
Servera med valfri sylt. Plättarna är också goda att servera kalla med lemon curd till.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept av Maj-Britt Eklund i Åkersberga som är provlagat av Icakuriren.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top