Sommarsilltallrik

Du behöver 2 dl matlagningsyoghurt 1/2 tsk salt 2 krm mortelstött rosépeppar 1/2 dl finskuren gräslök 700 g färskpotatis vatten, salt 1 knippa rädisor 2...


3 portioner

Du behöver

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm mortelstött rosépeppar
  • 1/2 dl finskuren gräslök
  • 700 g färskpotatis
  • vatten, salt
  • 1 knippa rädisor
  • 2 burkar matjesfiléer (3 filéer per burk)

Gör så här

1
Blanda yoghurten med salt och peppar, rör i gräslöken och låt såsen stå och dra i svalen medan resten av maten tillreds.

2
Tvätta potatisen, koka den i saltat vatten. Ansa och skiva rädisorna. Skiva den varma potatisen och varva med rädisskivor.

3
Servera yoghurten som sås till både potatissallad och sill.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top