Vitlökskyckling med potatissallad

Du behöver 700 g potatis, av fast sort 3 salladslökar 1/2 röd paprika 2 sardellfiléer 1 tsk dijonsenap 1 äggula 2 tsk vitvinsvinäger 1 liten,...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 700 g potatis, av fast sort
  • 3 salladslökar
  • 1/2 röd paprika
  • 2 sardellfiléer
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 äggula
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 liten, finhackad vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl finriven parmesan
  • saften av 1/2 citron
  • salt och peppar
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1/2 dl hackad bladpersilja

Gör så här

1
Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Låt svalna lite.

2
Skiva salladslöken tunt. Skär paprikan i små bitar. Lägg allt i en skål. Skiva potatisen och tillsätt den.

3
Hacka sardellerna. Rör ihop i en skål med senap, äggula, vinäger och vitlök. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle tills det blir en homogen sås. Rör i parmesan och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Blanda väl med potatisen.

4
Banka ut kycklingfiléerna. Gnid in dem med vitlök, salt och peppar. Vänd dem först i mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd blandat med persilja. Stek dem frasiga och gyllene i smör och olja tills de är genomstekta, cirka 3 minuter på varje sida. Servera med potatissalladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top