Du behöver
- 700 g potatis, av fast sort
- 3 salladslökar
- 1/2 röd paprika
- 2 sardellfiléer
- 1 tsk dijonsenap
- 1 äggula
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 1 liten, finhackad vitlöksklyfta
- 1 dl olivolja
- 1 dl finriven parmesan
- saften av 1/2 citron
- salt och peppar
- 4 kycklingfiléer
- 1 vitlöksklyfta
- salt och svartpeppar
- 1 dl vetemjöl
- 1 uppvispat ägg
- 2 dl ströbröd
- 1/2 dl hackad bladpersilja
Gör så här
1
Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Låt svalna lite.
2
Skiva salladslöken tunt. Skär paprikan i små bitar. Lägg allt i en skål. Skiva potatisen och tillsätt den.
3
Hacka sardellerna. Rör ihop i en skål med senap, äggula, vinäger och vitlök. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle tills det blir en homogen sås. Rör i parmesan och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Blanda väl med potatisen.
4
Banka ut kycklingfiléerna. Gnid in dem med vitlök, salt och peppar. Vänd dem först i mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd blandat med persilja. Stek dem frasiga och gyllene i smör och olja tills de är genomstekta, cirka 3 minuter på varje sida. Servera med potatissalladen.