Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 8 (ca 700 g) potatisar
  • 1 msk svarta senapsfrön
  • 1 1/2 msk grön currypasta
  • 1 msk matolja, t ex rapsolja
  • 1 burk (à 400 g) kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • 1 msk konc fiskfond
  • 400 g fiskfilé, t ex gös, torsk eller sej
  • 100 g sugarsnaps eller sockerärter
  • salt och peppar
  • rivet skal av 1/2 lime
  • ev kokosflingor
  • limeklyftor

Gör så här

1
Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär potatisen i cirka 2 x 2 centimeter stora tärningar.

2
Fräs lök, vitlök, potatis, senapsfrön och currypasta i olja i en vid panna tills det fått lite färg. Häll på kokosmjölk, vatten och fond.

3
Låt puttra ihop på svag värme i 7–10 minuter tills potatisen känns nätt och jämnt mjuk. Rör om ett par gånger.

4
Skär under tiden fisken i bitar. Tillsätt fisk och sugarsnaps, sjud i ett par minuter tills fisken är genomkokt. Salta och peppra.Strö över limeskal och kokos.

5
Servera med limeklyftor.