Du behöver
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 8 (ca 700 g) potatisar
- 1 msk svarta senapsfrön
- 1 1/2 msk grön currypasta
- 1 msk matolja, t ex rapsolja
- 1 burk (à 400 g) kokosmjölk
- 1 dl vatten
- 1 msk konc fiskfond
- 400 g fiskfilé, t ex gös, torsk eller sej
- 100 g sugarsnaps eller sockerärter
- salt och peppar
- rivet skal av 1/2 lime
- ev kokosflingor
- limeklyftor
Gör så här
1
Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär potatisen i cirka 2 x 2 centimeter stora tärningar.
2
Fräs lök, vitlök, potatis, senapsfrön och currypasta i olja i en vid panna tills det fått lite färg. Häll på kokosmjölk, vatten och fond.
3
Låt puttra ihop på svag värme i 7–10 minuter tills potatisen känns nätt och jämnt mjuk. Rör om ett par gånger.
4
Skär under tiden fisken i bitar. Tillsätt fisk och sugarsnaps, sjud i ett par minuter tills fisken är genomkokt. Salta och peppra.Strö över limeskal och kokos.
5
Servera med limeklyftor.