Vallmomuffins med limefrosting

Du behöver 1 dl mjölk 0.5 dl blå vallmofrön + extra till garnering 2 st ägg 2 dl strösocker 1 dl flytande margarin (eller 100...

Tillagningstid: 30 minuter
12 portioner

Du behöver

  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl blå vallmofrön + extra till garnering
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl flytande margarin (eller 100 g smält smör)
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 150 g hallon + extra till garnering
  • 12 st mediumstora formar för amerikanska muffins

Frosting

0.5 st vaniljstång
400 g philadelphiaost
2.5 dl florsocker
50 g smör rumstempererat
lime finrivet skal av + saften av 1/2 lime

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp mjölken med vallmofrön i en kastrull, dra åt sidan att svalna.

2
Rör ihop ägg och socker i en bunke. Tillsätt flytande margarin samt vallmomjölken.

3
Blanda de torra ingredienserna och rör försiktigt ner i sme­ten tillsammans med hallonen.

4
Fördela smeten i tolv muffinsformar. Ställ dem på en plåt och grädda i mitten av ugnen 12–14 minuter tills de precis är genomgräddade. Låt svalna på galler utan bakduk.

5
Vispa alla ingredienser till frostingen fluffigt med elvisp. Lägg över i en spritspåse med munstycke.

6
Spritsa frosting på de helt avsvalnade muffinsen. Toppa med ett hallon och eventuellt lite extra vallmofrö.

7
Tips! Har du en muffinsplåt så använd gärna den. Då håller sig dina muffins jämnare och finare i formen. Gräddningstiden kan däremot behöva ökas med ett par minuter.


Kommentar:
Tid 30 minuter + tid att svalna

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top