Du behöver
- 4 kycklingfiléer (ca 500 g)
- 1 dl sesamfrö
- 1 rödlök
- 2 msk olivolja
- 1 msk saft av citron
- 4 inlagda saltgurkor
- 1 kruka romansallad
- 6 stora skivor danskt rågbröd
- smör
- ev lite solrosskott
- salt och peppar
- 1 burk keso chili chipotle (250 g)
Gör så här
1
Lägg en kycklingfilé åt gången i en plastpåse, banka ut den med till exempel en kavel. Vänd dem i sesamfrön.
2
Skala och skiva löken tunt, blanda med lite olja, citronsaft, salt och peppar i en skål.
3
Skär saltgurkorna i båtar. Plocka och skölj salladsbladen. Halvera två brödskivor.
4
Stek kycklingfiléerna i smör i två pannor på medelvärme i 2–3 minuter på varje sida. Salta och peppra.
5
Bred lätt med smör på bröden. Lägg på salladsblad, kyckling, gurka och rödlök. Toppa med en brödtriangel och kanske lite solrosskott. Servera med keso chili chipotle.
Näringsvärde: kcal 513, fett 28 g, kolhydrater 18 g, fibrer 6 g