Varmt smörrebröd med kyckling

Du behöver 4 kycklingfiléer (ca 500 g) 1 dl sesamfrö 1 rödlök 2 msk olivolja 1 msk saft av citron 4 inlagda saltgurkor 1 kruka...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer (ca 500 g)
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk saft av citron
  • 4 inlagda saltgurkor
  • 1 kruka romansallad
  • 6 stora skivor danskt rågbröd
  • smör
  • ev lite solrosskott
  • salt och peppar
  • 1 burk keso chili chipotle (250 g)

Gör så här

1
Lägg en kycklingfilé åt gången i en plastpåse, banka ut den med till exempel en kavel. Vänd dem i sesamfrön.

2
Skala och skiva löken tunt, blanda med lite olja, citronsaft, salt och peppar i en skål.

3
Skär saltgurkorna i båtar. Plocka och skölj salladsbladen. Halvera två brödskivor.

4
Stek kycklingfiléerna i smör i två pannor på medelvärme i 2–3 minuter på varje sida. Salta och peppra.

5
Bred lätt med smör på bröden. Lägg på salladsblad, kyckling, gurka och rödlök. Toppa med en brödtriangel och kanske lite solrosskott. Servera med keso chili chipotle.


Kommentar:
Näringsvärde: kcal 513, fett 28 g, kolhydrater 18 g, fibrer 6 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top