Brynt vinägersmör

Du behöver 300 g normalsaltat smör, rumstempererat ca 1 msk champagne- eller vitvinsvinäger Gör så här 1 Bryn 100 gram av smöret i en kastrull,...

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 300 g normalsaltat smör,
  • rumstempererat
  • ca 1 msk champagne- eller vitvinsvinäger

Gör så här

1
Bryn 100 gram av smöret i en kastrull, tills det blir gyllenbrunt och börjar dofta nötigt, låt svalna till rumstemperatur.

2
Vispa resten av smöret med elvisp tills det blir vitt och luftigt.

3
Tillsätt allt det brynta smöret, även bottensatsen som ger ext­ra mycket smak, lite i taget, och smaka av med vinägern.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top