Citronkyckling med potatis och vitlök

Du behöver 8 st potatis skalade eller skrubbade 1.5 tsk citronpeppar 7 st vitlöksklyftor 0.5 st citron saften 3 msk olivolja 900 g kycklinglår salt...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 st potatis skalade eller skrubbade
  • 1.5 tsk citronpeppar
  • 7 st vitlöksklyftor
  • 0.5 st citron saften
  • 3 msk olivolja
  • 900 g kycklinglår
  • salt

Garnering

1 st snackpaprika
0.5 st citron tvättad
olivolja till stekning
0.5 tsk chiliflingor
färska örter t ex oregano

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Skär potatisen i cirka 1 1/2 centimeter stora tärningar. Blanda potatis, citronpeppar, oskalade vitlöksklyftor, citronsaft och olivolja i en stor ugnssäker form eller i en långpanna. Lägg i kycklingen. Salta.

2
Sätt formen i mitten av ugnen 20–25 minuter, rör om i potatisen och vänd kycklingen 1–2 gånger efter halva stektiden.

3
Gör garneringen under tiden. Skiva paprikan och citronhal-van. Stek paprikan i oljan cirka 3 minuter. Stek citronskivorna i oljan cirka 1 minut på varje sida.

4
Fördela paprikan och citronskivorna över kycklingen. Strö över chiliflingorna.

5
Sätt formen i mitten av ugnen ytterligare cirka 5 minuter, eller tills allt är klart. Toppa med färska örter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top