Dillmajonnäs

Du behöver 4 dl matolja 1 knippe dill 2 äggulor 1 msk dijonsenap 1 tsk ättiksprit, 12 % salt 1 tsk citronsaft svartpeppar, socker Gör...

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 4 dl matolja
  • 1 knippe dill
  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk ättiksprit, 12 %
  • salt
  • 1 tsk citronsaft
  • svartpeppar, socker

Gör så här

1
Stavmixa först matoljan med två tredjedelar av dillen till en grön olja.

2
Vispa äggulor, senap, ättika och lite salt i en bunke, häll sedan i oljan försiktigt, börja med att hälla i den droppvis under konstant vispning.

3
Hacka resterande dill och blanda i, tillsätt citronsaft, och smaka av med salt, peppar och lite socker.

4
Tips! För att undvika att majonnäsen spricker, se till att alla ingredienser har samma temperatur.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top