Färsklöksallad och lammbullar

Du behöver 2 knippor färsklök, gärna gul och röd olivolja till stekning salt Dressing 3 msk olivolja 2 msk finhackade färska örter, t ex persilja...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 knippor färsklök, gärna gul och röd
  • olivolja till stekning
  • salt
  • Dressing
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk finhackade färska örter,
  • t ex persilja eller basilika
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 20–24 oliver, gärna blandade sorter
  • Lammbullar
  • 1 bit zucchini, ca 100 g
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 500 g lammfärs
  • Till servering
  • 2 msk sesamfrö
  • 8 skivor surdegsbaguette
  • eller 8 kokta potatisar

Gör så här

1
Ansa och dela löken. Skär det gröna på löken i cirka 5 centimeter stora bitar.

2
Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs de delade lökarna i oljan cirka 5 minuter. Tillsätt det gröna och fräs ytterligare cirka 3 minuter. Rör om då och då. Salta.

3
Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Vänd ner löken och låt marinera medan du gör lammbullarna.

4
Riv zucchinin grovt. Blanda zucchini, ägg, salt och peppar i en bunke. Blanda i färsen. Forma färssmeten till 8 bullar på vattensköljd skärbräda. Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg i bullarna och bryn dem runtom cirka 5 minuter. Stek sedan ytterligare cirka 5 minuter eller tills de är genomstekta. Lägg upp bullarna på en bädd av löksallad. Strö över sesamfrön. Servera med rostad baguette

5
eller kokt potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top