Du behöver
- 2 knippor färsklök, gärna gul och röd
- olivolja till stekning
- salt
- Dressing
- 3 msk olivolja
- 2 msk finhackade färska örter,
- t ex persilja eller basilika
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 20–24 oliver, gärna blandade sorter
- Lammbullar
- 1 bit zucchini, ca 100 g
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 500 g lammfärs
- Till servering
- 2 msk sesamfrö
- 8 skivor surdegsbaguette
- eller 8 kokta potatisar
Gör så här
1
Ansa och dela löken. Skär det gröna på löken i cirka 5 centimeter stora bitar.
2
Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs de delade lökarna i oljan cirka 5 minuter. Tillsätt det gröna och fräs ytterligare cirka 3 minuter. Rör om då och då. Salta.
3
Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Vänd ner löken och låt marinera medan du gör lammbullarna.
4
Riv zucchinin grovt. Blanda zucchini, ägg, salt och peppar i en bunke. Blanda i färsen. Forma färssmeten till 8 bullar på vattensköljd skärbräda. Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg i bullarna och bryn dem runtom cirka 5 minuter. Stek sedan ytterligare cirka 5 minuter eller tills de är genomstekta. Lägg upp bullarna på en bädd av löksallad. Strö över sesamfrön. Servera med rostad baguette
5
eller kokt potatis.