Färskost med fänkål och citron

Du behöver 1 msk fänkålsfrö 300 g färskost av philadelphiatyp 1 citron, det yttersta rivna skalet och hälften av saften salt och svartpeppar Gör så...

Tillagningstid: 10 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 msk fänkålsfrö
  • 300 g färskost av philadelphiatyp
  • 1 citron, det yttersta rivna skalet och hälften av saften
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1
Mortla fänkålsfröna och blanda med färskosten.

2
Tillsätt citronskal och -saft, och smaka av med salt och peppar.


Kommentar:
Tips! Vill du göra egen färskost, låt 400 gram gräddfil rinna av i ett kaffefilter över natten, (Är det bråttom, värm gräddfilen till 60 grader, då skiktar den sig lite och processen går fortare). Med gräddfilen blir färskosten aningen syrligare.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top