Minipizza Sourcream & onion

Du behöver pizzadeg 5 g jäst 0.5 tsk salt 1.5 dl mjölk 4 dl vetemjöl (240 g) Topping 2 st gula lökar olja till stekning...

Tillagningstid: 40 minuter
24 portioner

Du behöver

  • pizzadeg
  • 5 g jäst
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl (240 g)

Topping

2 st gula lökar
olja till stekning
1 st vitlöksklyfta finhackad
1 dl gräddfil
salt och peppar
färsk timjan till dekoration

Gör så här

1
Blanda alla ingredienserna till pizzadegen i en degblandare i cirka 10 minuter på medelhastighet. Låt degen jäsa till dubbel storlek, cirka 1 timme.

2
Kavla ut degen tunt, stansa sedan ut runda bottnar, cirka 7 centimeter i diameter, med hjälp av en stansring eller ett glas. Lägg rundlarna på bakplåtspapper.

3
Sätt ugnen på 250 grader. Skiva löken och stek gyllene i stekpanna, avsluta med att steka med vitlöken. Låt svalna.

4
Ringla eller spritsa gräddfilen tunt över bottnarna, lägg på lök.

5
Grädda pizzorna på bakplåtspapperet direkt på en het plåt eller på en baksten i cirka 4 minuter.

6
Ta ut pizzorna, salta, peppra och strö över färsk timjan.


Kommentar:
Tid: 40 min + jästid

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top