Sensommarsallad med rapscitronett

Du behöver Rapscitronett 1 citron 1 schalottenlök 1/2 dl kallpressad rapsolja 1/2 dl neutral matolja 1 msk honung salt, svartpeppar Sallad 3–4 små polkabetor 150...

Tillagningstid: 25 minuter
6 portioner

Du behöver

  • Rapscitronett
  • 1 citron
  • 1 schalottenlök
  • 1/2 dl kallpressad rapsolja
  • 1/2 dl neutral matolja
  • 1 msk honung
  • salt, svartpeppar
  • Sallad
  • 3–4 små polkabetor
  • 150 g sockerärter
  • 3 morötter
  • 1 fänkål
  • 1 liten kålrabbi
  • 1 knippe rädisor
  • 1 litet blomkålshuvud
  • (krasseblommor och späda blad till dekoration)

Gör så här

1
Riv det yttersta gula skalet från citronen, och pressa ur saften i en smal skål eller kanna.

2
Skala och finhacka schalotten-löken. Stavmixa citronskal och -saft, olja och honung, rör i schalottenlöken och smaka av med salt och peppar.

3
Ansa och hyvla grönsakerna tunt, gärna med en mandolin eller en osthyvel.

4
Vänd ihop alla grönsakerna med hälften av citronetten, dekorera eventuellt med krasseblommor och späda blad.

5
Servera resten av citronetten vid sidan om.


Kommentar:
Tips! Om du vill förbereda grönsakerna kan de hyvlas och läggas i skålar med isvatten, men då behövs en salladsslunga. Grönsakerna ska vara torra när de vänds ihop med dressingen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top