Folielax med potatisspett

Du behöver 8 långa träspett 8 (schalotten)lökar 12 kokta kalla potatisar 2 (orange) paprikor 1 msk (oliv)olja 4 tinade portionsbitar laxfilé flingsalt, svartpeppar 1–2 salladslökar...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 långa träspett
  • 8 (schalotten)lökar
  • 12 kokta kalla potatisar
  • 2 (orange) paprikor
  • 1 msk (oliv)olja
  • 4 tinade portionsbitar laxfilé
  • flingsalt, svartpeppar
  • 1–2 salladslökar (eller liten purjo)
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 limefrukter, skal och saft
  • 3 avokador
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk flingsalt
  • 1/2 tsk spiskummin
  • (kajennpeppar)

Gör så här

1
Tänd grillen i god tid. Lägg spetten i blöt i vatten (annars brinner de på grillen). Koka lökarna 5 minuter i lite vatten som täcker. Trä potatis, lök och bitar av paprika på dubbla spett precis före grilldags.

2
Olja fyra A4-stora bitar alfolie, lägg en laxfilé på varje, salta och peppra. Strimla salladslök, plocka bladen av en fjärdedel av koriandern, finriv skal av 1–2

3
limefrukter och fördela det gröna på fisken. Förslut foliepaketen tätt. Grilla bredvid spetten cirka 8 minuter.

4
Halvera och kärna ur avokadorna, skeda ur köttet och lägg köttet från 2 avokador i en bunke med grovskivad chili och vitlök, salt, spiskummin, nypressad limejuice och resten av koriandern. (Stav)mixa till jämn sås.

5
Grovhacka sista avokadon och rör i den. Smaka av med mera salt och kanske lite kajennpeppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top