Du behöver
- 2 röda paprikor
- 2 msk olivolja
- flingsalt, svartpeppar
- 4 flatrökta makrillar eller liknande
- 25 g mandelspån eller pinjenötter
- 100 g färsk spenat
- 1 klyfta vitlök
- 1 krm salt
- 1/2 krm kajennpeppar
- 1/2 dl olivolja
- 1 msk ljumt vatten
- 1/2 dl finriven parmesanost
- 4 portioner pappardelle eller annan bandpasta
Gör så här
1
Värm ugnen till 225 grader. Halvera och ta ur paprikorna, smörj dem med olja innan och utan, flingsalta och svartpeppra och lägg i oljad ugnsform. Stek mitt i ugnen cirka 20 minuter. Låt gärna fiskarna värmas med de sista 5 minuterna.
2
Lägg mandel och grovdelad spenat och vitlök i hög mixerskål med salt och kajenn. Häll i lite av oljan och börja stavmixa. Tillsätt under tiden resten av oljan i en tunn stråle. Tillsätt vattnet. Vänd i osten och smaka av med mera salt om så behövs. Fyll peston i paprikahalvorna vid servering.
3
Koka pastan efter paketets beskrivning och servera med pestopaprika och fisk.