Pestopaprika till rökt fisk

Du behöver 2 röda paprikor 2 msk olivolja flingsalt, svartpeppar 4 flatrökta makrillar eller liknande 25 g mandelspån eller pinjenötter 100 g färsk spenat 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 röda paprikor
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt, svartpeppar
  • 4 flatrökta makrillar eller liknande
  • 25 g mandelspån eller pinjenötter
  • 100 g färsk spenat
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk ljumt vatten
  • 1/2 dl finriven parmesanost
  • 4 portioner pappardelle eller annan bandpasta

Gör så här

1
Värm ugnen till 225 grader. Halvera och ta ur paprikorna, smörj dem med olja innan och utan, flingsalta och svartpeppra och lägg i oljad ugnsform. Stek mitt i ugnen cirka 20 minuter. Låt gärna fiskarna värmas med de sista 5 minuterna.

2
Lägg mandel och grovdelad spenat och vitlök i hög mixerskål med salt och kajenn. Häll i lite av oljan och börja stavmixa. Tillsätt under tiden resten av oljan i en tunn stråle. Tillsätt vattnet. Vänd i osten och smaka av med mera salt om så behövs. Fyll peston i paprikahalvorna vid servering.

3
Koka pastan efter paketets beskrivning och servera med pestopaprika och fisk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top