Du behöver

  • 4 st portionsstora skäddor eller skrubbor
  • olivolja till plåten
  • 4 st salladslökar
  • 1 tsk olivolja (oliv)olja
  • salt, svartpeppar
  • 200 g rödbetor inlagda
  • 4 msk kapris (medelstor)
  • 120 g sugar snaps
  • vatten salt
  • 4 prt potatismos

Gör så här

1
1. Klipp bort fiskhuvudena, om de är kvar, krafsa ur kvarvarande inkråm. Skölj. Snitta det mörka skinnet med vass kniv längs ryggraden. Lägg på oljad plåt, pensla fiskarna också med olja. Koka i 100 grader varm ugn 12–15 minuter.

2
2. Skiva ansade salladslökar centimeterbrett, skölj i sil och lägg i mikroform med olja. Mikra på högsta effekt cirka 1 minut, rör om, salta och peppra.

3
3. Tärna rödbetorna, vänd ihop med lök och kapris. Sjud ärtskidorna högst 2 minuter i kokande saltvatten. Servera med potatismos.

4
Tips! Vill du inte tampas med hel fisk på tallriken? Stapla två tinade flundrafiléer på varann (per portion) och täck med smörad folie i stället. Samma ugnstemp och tid.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 459, Fett 12 g, Kolhydrater 48 g, Fibrer 10 g