Chorizo al forno

Du behöver 4 portioner pasta, kokt al dente 4 vegetariska chorizokorvar 1 purjolök, hackad 100 g stark ost, riven 1 dl havregrädde 1 kruka bladpersilja...


4 portioner

Du behöver

  • 4 portioner pasta, kokt al dente
  • 4 vegetariska chorizokorvar
  • 1 purjolök, hackad
  • 100 g stark ost, riven
  • 1 dl havregrädde
  • 1 kruka bladpersilja

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2
2. Koka pastan nätt och jämnt al dente. Skölj i kallt vatten, låt

3
rinna av.

4
3. Fräs korv och lök. Skär korven i bitar. Blanda pasta, korv och lök. Rör i ost och grädde.

5
4. Häll i ugnsfast form. Ställ i ugnen i cirka 15 minuter eller till ytan blivit gyllene.

6
5. Servera med rikligt med bladpersilja.


Kommentar:
Persilja innehåller mycket järn, men också rikligt med kalcium och A- och C-vitamin.

594 KCAL PER PORTION
25 g protein, 27 g fett, 62 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top