Du behöver
- salt
- 3–4 mindre gulbetor
- 8 medelstora potatisar
- 150 g vaxbönor
- 1 stor gul paprika
- salt, svartpeppar
- 4 majskycklingbröst
- 1 msk smör
- 2 förkokta majskolvar
- 2 1/2 msk neutral olja
- 1 msk äppelvinäger
- 1 msk hett vatten
- 1 msk sötstark senap
- 1 tsk gula senapsfrön
Gör så här
1
Koka upp 1 liter vatten med 2 teskedar salt. Koka vältvättade gulbetor i det, cirka 25 minuter. Koka också potatisarna mjuka, ta upp, och vaxbönorna cirka 5 minuter, ta upp. Kläm skalen av de färdiga betorna och tunnskiva dem. Skiva paprikan.
2
Salta och peppra under tiden kycklingfiléerna, bryn dem lätt runt om i smöret i stekpanna på näst högsta värme. Låt samtidigt skivad majskolv ta lite färg, och ta sedan upp. Slå på 1/2 deciliter vatten, lägg på lock och låt kycklingen bräsera färdigt, 15–20 minuter.
3
Blanda dressingen. Vispa samman olja, vinäger, vatten och senap med 1 kryddmått nymalen svartpeppar och 1/2 tesked salt. Rör i senapsfröna.
4
Droppa dressing över både ljumma och kalla grönsaker och de nystekta kycklingfiléerna.