Majskycklingbröst med gul sallad

Du behöver salt 3–4 mindre gulbetor 8 medelstora potatisar 150 g vaxbönor 1 stor gul paprika salt, svartpeppar 4 majskycklingbröst 1 msk smör 2 förkokta...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • salt
  • 3–4 mindre gulbetor
  • 8 medelstora potatisar
  • 150 g vaxbönor
  • 1 stor gul paprika
  • salt, svartpeppar
  • 4 majskycklingbröst
  • 1 msk smör
  • 2 förkokta majskolvar
  • 2 1/2 msk neutral olja
  • 1 msk äppelvinäger
  • 1 msk hett vatten
  • 1 msk sötstark senap
  • 1 tsk gula senapsfrön

Gör så här

1
Koka upp 1 liter vatten med 2 teskedar salt. Koka vältvättade gulbetor i det, cirka 25 minuter. Koka också potatisarna mjuka, ta upp, och vaxbönorna cirka 5 minuter, ta upp. Kläm skalen av de färdiga betorna och tunnskiva dem. Skiva paprikan.

2
Salta och peppra under tiden kycklingfiléerna, bryn dem lätt runt om i smöret i stekpanna på näst högsta värme. Låt samtidigt skivad majskolv ta lite färg, och ta sedan upp. Slå på 1/2 deciliter vatten, lägg på lock och låt kycklingen bräsera färdigt, 15–20 minuter.

3
Blanda dressingen. Vispa samman olja, vinäger, vatten och senap med 1 kryddmått nymalen svartpeppar och 1/2 tesked salt. Rör i senapsfröna.

4
Droppa dressing över både ljumma och kalla grönsaker och de nystekta kycklingfiléerna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top