Mozzarella caprese med ruccolapesto

Du behöver 6 mellanstora tomater 10 basilikablad salt svartpeppar 2 mozzarella 100 g ruccola 50 g Västerbottenost 2 vitlöksklyftor 50 g valnötter 2 msk olivolja...


4 portioner

Du behöver

  • 6 mellanstora tomater
  • 10 basilikablad
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 mozzarella
  • 100 g ruccola
  • 50 g Västerbottenost
  • 2 vitlöksklyftor
  • 50 g valnötter
  • 2 msk olivolja

Gör så här

1
1. Skär tomaterna i små bitar. Lägg dem i sil. Pressa ut vätskan.

2
2. Hacka basilikan. Blanda med tomathacket. Salta och peppra.

3
3. Fyll ett litet glas eller annan form med tomatmixen. Vänd upp och ner på en tallrik. Knacka på botten om mixen inte åker ut på en gång.

4
4. Skär mozzarellan i bitar. Fördela på fyra tallrikar.

5
5. Kör rucola, ost, vitlök och valnötter i mixer. Spä med olja.

6
6. Smaka av med salt och peppar.

7
7. Häll peston över mozzarellan.


Kommentar:
Olivolja är ett bra alternativ vid tillagning av mat som kräver fett. Dock ska man komma ihåg att även nyttiga fetter innehåller massa kalorier! Förvara oljan mörkt och svalt så behåller den såväl smak som nyttigheter.

417 KCAL PER PORTION
20 g protein, 34 g fett, 7 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top