Risoni med kronärtskocka

Du behöver 4 portioner risoni 1 msk buljongpulver 1 burk kronärtskocksbottnar 1 liten isbergssallat 3 salladslökar 10 soltorkade tomater, i bitar 2 msk olivolja 1...


4 portioner

Du behöver

  • 4 portioner risoni
  • 1 msk buljongpulver
  • 1 burk kronärtskocksbottnar
  • 1 liten isbergssallat
  • 3 salladslökar
  • 10 soltorkade tomater, i bitar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk pressad citron
  • örtsalt
  • 1 citron, i skivor

Gör så här

1
1. Koka risonin enligt anvisningar på paketet, men tillsätt lite buljongpulver i kokvattnet. Häll av vattnet när risonin är al dente.

2
2. Skär bottnarna i mindre bitar. Strimla salladen. Hacka löken.

3
3. Blanda risoni, kronärtskocka, sallad, lök och tomater.

4
4. Rör ihop olja med pressad citron. Smaka av med örtsalt.

5
5. Häll dressingen över salladen. Servera med ett par extra citronskivor.


Kommentar:
Kronärtskockan innehåller bland annat många vitaminer och mineraler. Kalcium, magnesium och kalium finns i rikliga mängder

146 KCAL PER PORTION
13 g protein, 12 g fett, 64 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top