Du behöver
- 4 portioner risoni
- 1 msk buljongpulver
- 1 burk kronärtskocksbottnar
- 1 liten isbergssallat
- 3 salladslökar
- 10 soltorkade tomater, i bitar
- 2 msk olivolja
- 1 msk pressad citron
- örtsalt
- 1 citron, i skivor
Gör så här
1
1. Koka risonin enligt anvisningar på paketet, men tillsätt lite buljongpulver i kokvattnet. Häll av vattnet när risonin är al dente.
2
2. Skär bottnarna i mindre bitar. Strimla salladen. Hacka löken.
3
3. Blanda risoni, kronärtskocka, sallad, lök och tomater.
4
4. Rör ihop olja med pressad citron. Smaka av med örtsalt.
5
5. Häll dressingen över salladen. Servera med ett par extra citronskivor.
Kronärtskockan innehåller bland annat många vitaminer och mineraler. Kalcium, magnesium och kalium finns i rikliga mängder
146 KCAL PER PORTION
13 g protein, 12 g fett, 64 g kolhydrater