Minipizzor med mozzarella

Du behöver 1 pkt färdig pizzadeg (ca 230 g) olivolja att pensla med 1/2 purjolök 60 g mozzarella 1 dl riven västerbottensost (eller annan lagrad...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 pkt färdig pizzadeg (ca 230 g)
  • olivolja att pensla med
  • 1/2 purjolök
  • 60 g mozzarella
  • 1 dl riven västerbottensost (eller annan lagrad hårdost)

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut pizzadegen och ta ut små rundlar, cirka 8 centimeter i diameter. Lägg på papprad plåt och pensla med olivolja.

2
Skölj och skiva purjon fint. Skiva mozzarellan och skär den i mindre bitar. Strö lite purjo, några bitar mozzarella och lite västerbottensost på pizzorna och grädda i cirka 10 minuter tills osten smält och pizzorna börjar få färg. Servera dem varma som förrättsplock.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top