Äppelcheesekaka

Du behöver Botten 5 dl vetemjöl 1 3/4 dl farinsocker eller råsocker 1 3/4 dl finhackad mandel 175 g smör eller margarin Fyllning 500 g...

Tillagningstid: 60 minuter
25 portioner

Du behöver

  • Botten
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 3/4 dl farinsocker eller råsocker
  • 1 3/4 dl finhackad mandel
  • 175 g smör eller margarin
  • Fyllning
  • 500 g färskost av philadelphiatyp
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1/2 påse flagad mandel
  • ca 3-4 dl hallonsylt/marmelad eller äppelmos.

Gör så här

1
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser för botten till en smuldeg. Spara 2 dl till strössel till ovasidan på kakan. Kläm ut resten i en smord, större form liknande långpanna, cirka 23 x 33 cm. Grädda botten i 12–15 minuter eller tills kakan börjar få färg.

2
Fyllning

3
Vispa ost, socker och ägg till en jämn smet, sprid ut över den varma botten. Grädda i 15 minuter.

4
Rör sylten smidigt, bred över sylten på den gräddade fyllningen.

5
Blanda flagad mandel i resten av smuldegen och strö blandningen över sylten.

6
Grädda i ytterligare 15 minuter. Låt kallna i cirka 3 timmar eller över natten. Skär i rutor eller trekanter.


Kommentar:
Receptet kommer från Svindersviks äppelkaksbuffé.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top