Sidenhuskaka

Du behöver Till degen 350 g smör eller margarin smält 2.5 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 8 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver Fyllning 4 dl...

Tillagningstid: 60 minuter
12 portioner

Du behöver

Till degen

350 g smör eller margarin smält
2.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning

4 dl crème fraîche
4 st ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
400 g mandelmassa riven
6 st äpplen 3 äpplen per paj, rivna
0.5 dl flagad mandel

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och tillsätt strösocker, vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver och blanda väl. Tryck ut degen i två formar, med en diameter av 24 cm och löstagbar kant. Spara deg till rutmönster om så önskas.

2
Rör ihop fyllningen, använd gärna en elvisp.

3
Lägg äppelrivet i pajformerna, fördela fyllningen på äppelrivet och toppa med flagad mandel och dekorera med rutmönster om du har sparat deg.

4
Grädda pajerna i 25 minuter.


Kommentar:
Receptet kommer från Svindersviks äppelkaksbuffé.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top