Du behöver
- 1 kg laxsida färsk
- 80 g färsk spenat
- 1 st knippe salladslök
- 50 g smör rumstempererat
- 2 dl färskost typ philadelphiaost
- 2 msk hackad persilja
- 2 msk hackad dragon
- 2 msk basilika hackad
- salt och peppar
Gör så här
Skär bort skinnet på laxen och skär upp biten i tio lika stora bitar. Ta bort den grova stjälken på spenaten, skölj bladen och låt dem rinna av på ett hushållspapper. Skär salladslöken i centimeterlånga bitar. Vispa smöret fluffigt, tillsätt färskosten och de hackade örterna. Smöra två stora bitar aluminium- folie. Fördela laxbitarna och grönsakerna på foliearken och klicka på färskostkryddsmöret. Salta och peppra och vik ihop folien till två paket. Grilla paketen i cirka 10–15 minuter på medelhög värme.
Tips! Det går även bra att lägga i skivad kokt potatis, tomatskivor eller kokt sparris och dill i paketen om man vill variera grönsakerna.