Parmesanpaj med squash

Du behöver Pajdeg 150 g kallt smör 3 dl vetemjöl 1 krm salt 2 msk iskallt vatten Fyllning 1 liten squash 1/2 knippe sparris 3...

Tillagningstid: 75 minuter
6 portioner

Du behöver

  • Pajdeg
  • 150 g kallt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 1 liten squash
  • 1/2 knippe sparris
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1 ägg
  • 200 g finriven färsk parmesanost
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Örtsallad
  • 1/2 citron, saften
  • 1 msk olivolja
  • 70 g späd babyspenat
  • 1 kruka basilika, bladen
  • 1 kruka bladpersilja, bladen
  • 1 kruka oregano, bladen

Gör så här

1
Pajdeg Skär smöret i mindre bitar och blanda det med mjölet och saltet i en matberedare, eller snabbt med fingrarna.

2
Häll i vattnet och blanda tills degen är fast och smidig. Plasta och kyl degen i minst 30 minuter. Kavla eller tryck ut degen i en

3
form med löstagbara kanter. Kyl i ytterligare 30 minuter.

4
Sätt ugnen på 200 grader, nagga botten med en gaffel och förgrädda pajskalet i 10 minuter.

5
Fyllning Skiva squashen tunt med

6
osthyvel eller mandolin. Skär bort eller bryt av det träiga på sparrisen och dela på längden.

7
Vispa ihop äggulor och visp-

8
grädde. Vänd ner osten, och kryddorna och häll fyllningen i pajskalet.

9
Fördela sparris och squashskivor över fyllningen. Grädda i cirka 30 minuter eller tills pajen stannat och grönsakerna fått lite färg.

10
Örtsallad Vispa ihop saften från citronen med olivoljan i botten på en salladsskål. Smaka av med lite salt och peppar.

11
Skölj och torka spenaten noga och vänd den och de plockade örterna i citrondressingen precis före servering.


Kommentar:
Tid 1 timme och 15 minuter + kyltid

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top