Du behöver
- Pajdeg
- 150 g kallt smör
- 3 dl vetemjöl
- 1 krm salt
- 2 msk iskallt vatten
- Fyllning
- 1 liten squash
- 1/2 knippe sparris
- 3 dl vispgrädde
- 2 äggulor
- 1 ägg
- 200 g finriven färsk parmesanost
- 1/2 tsk salt
- 1 krm peppar
- Örtsallad
- 1/2 citron, saften
- 1 msk olivolja
- 70 g späd babyspenat
- 1 kruka basilika, bladen
- 1 kruka bladpersilja, bladen
- 1 kruka oregano, bladen
Gör så här
1
Pajdeg Skär smöret i mindre bitar och blanda det med mjölet och saltet i en matberedare, eller snabbt med fingrarna.
2
Häll i vattnet och blanda tills degen är fast och smidig. Plasta och kyl degen i minst 30 minuter. Kavla eller tryck ut degen i en
3
form med löstagbara kanter. Kyl i ytterligare 30 minuter.
4
Sätt ugnen på 200 grader, nagga botten med en gaffel och förgrädda pajskalet i 10 minuter.
5
Fyllning Skiva squashen tunt med
6
osthyvel eller mandolin. Skär bort eller bryt av det träiga på sparrisen och dela på längden.
7
Vispa ihop äggulor och visp-
8
grädde. Vänd ner osten, och kryddorna och häll fyllningen i pajskalet.
9
Fördela sparris och squashskivor över fyllningen. Grädda i cirka 30 minuter eller tills pajen stannat och grönsakerna fått lite färg.
10
Örtsallad Vispa ihop saften från citronen med olivoljan i botten på en salladsskål. Smaka av med lite salt och peppar.
11
Skölj och torka spenaten noga och vänd den och de plockade örterna i citrondressingen precis före servering.
Tid 1 timme och 15 minuter + kyltid