Skomakarröra

Du behöver 4 hårdkokta ägg 400 g matjessill, filéer 2 knippor gräslök ca 3 dl vispgrädde (mellan­grädde går bra men fet är godast) dill kokt...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 hårdkokta ägg
  • 400 g matjessill, filéer
  • 2 knippor gräslök
  • ca 3 dl vispgrädde (mellan­grädde går bra men fet är godast)
  • dill
  • kokt potatis, helst färskpotatis

Gör så här

1
Hacka äggen. Slå av sillspadet och skär sillen i små tärningar. Hacka gräslöken fint med en vass kniv.

2
Blanda ägg, sill och gräslök och tillsätt grädde undan för undan till lagom konsistens. Det ska bli en tjock smet, inte rinnande.

3
Låt stå i kylen till det är dags att äta.

4
Servera med dillkokt potatis.


Kommentar:
Detta är ett läsarrecept av Gunnar Svanberg, Tjörn.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top