Du behöver
- 10 st digestivekex eller stora pepparkakor
- 3 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 200 g Le Roulé Ananas-ost
- 3 dl vispgrädde
Gör så här
1
Krossa kexen eller pepparkakorna till smulor. Lägg hälften i en rund form med löstagbar botten. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till hårt skum med några saltkorn. Vispa gulorna med sockret och vaniljsockret till pösigt skum. Blanda osten i
2
äggulepöset med elvispen på lägsta hastighet.
3
Vispa grädden till fast skum. Vänd grädden in i ostsmeten med en slickepott. Vänd och lyft äggviteskummet försiktigt in i smeten till slut. Klicka och bred ut smeten i formen. Strö resten av kexsmulorna över. Sätt formen i frysen minst 5 timmar.
4
Ta ut formen 15–30 minuter före servering.