Ananas-cheesecake

Du behöver 10 st digestivekex eller stora pepparkakor 3 st ägg 1.5 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 200 g Le Roulé Ananas-ost 3 dl vispgrädde...

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 10 st digestivekex eller stora pepparkakor
  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g Le Roulé Ananas-ost
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

1
Krossa kexen eller pepparkakorna till smulor. Lägg hälften i en rund form med löstagbar botten. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till hårt skum med några saltkorn. Vispa gulorna med sockret och vaniljsockret till pösigt skum. Blanda osten i

2
äggulepöset med elvispen på lägsta hastighet.

3
Vispa grädden till fast skum. Vänd grädden in i ostsmeten med en slickepott. Vänd och lyft äggviteskummet försiktigt in i smeten till slut. Klicka och bred ut smeten i formen. Strö resten av kexsmulorna över. Sätt formen i frysen minst 5 timmar.

4
Ta ut formen 15–30 minuter före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top